zaterdag 24 mei 2008

Een vreemde regenachtige week

De koeien worden met de dag brutaler. het hekwerk van de boer is niet goed en een koe laat zich niet zomaar door prikkeldraad tegenhouden. al helemaal niet als aan de andere kant het gras mooi groen en mals is. probleem is tegen de tijd dat deze intelligente dieren zin in drinken krijgen, ze op hoge snelheid onze tuin in duiken. het is de snelste weg naar de drink bak..
we hadden zondag 8 koeien in de tuin.ze liepen overal..Bo en Caelan trekken zich er niet veel van aan, tot ik bedenk dat ik ze wel es terug kan jagen. Op dat moment doen beide honden spontaan mee..


Afgelopen maandag ben ik met Anne-Marie naar George Thorogood and the Destroyers geweest in het Winspear theater. Gerard zou eigenlijk met mij mee maar kon niet op tijd thuis zijn helaas. Dus om het concertkaartje niet helemaal weg te gooien heb ik Anne-Marie gevraagd die graag met mij mee ging. al was het wel een beetje last-minute. Niets aan te doen. Het concert was geweldig. Het voor programma bestond uit een feest band de “sixers” genaamd..en daarna natuurlijk charmeur George op het podium. Voor de mensen die George Thorogood niet kennen, hier een paar songtitels, misschien dat het dan wat duidelijker wordt: Who do you love; bad to the bone; one bourbon, one scotch, one beer; get a haircut; you talk to much; . Mocht het nog niet duidelijk zijn dan is GOOGLE nog een mogelijkheid. Helaas zaten wij een beetje ver van het podium af. Dit overkomt mij niet vaak. We zaten achter boven in de zaal. Het voordeel van een relatief klein gebouw is dat er maar 1900 mensen in gaan en dus zelfs achter aan het overzicht nog leuk is.

Een ding waar ik maar moeilijk aan kan wennen is het feit dat alles zitten is. Dit bederft voor mijn idee veel sfeer. T is wel lekker om te zitten maar de energie die een artiest uitstraalt door zijn optreden krijgt weinig van het publiek terug in mijn beleving. Maar helaas is er weinig aan te doen, en zal ik er wel aan moeten wennen neem ik aan. Natuurlijk nog een T-shirt gescoord.. het standaard trofee die we mee nemen van een concert.

Dinsdag zijn Gerard en ik de stad (Edmonton) ingeweest. We hebben bij verschillende motorzaken gekeken. Maar nog niet echt gevonden waar we naar op zoek zijn. Nu is daar ook geen haast bij want we zullen onze motorrijbewijzen toch eerst weer moeten halen. Op de terug weg nog bij een duitse slager langs geweest voor schinken. Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…het is dinsdag’s avonds gaan regenen en vanmorgen was het droog..dat is dus 2 dagen achter elkaar regen. En niet een klein beetje, nee volop. Een voordeel is. Het is nu allemaal erg mooi groen. Een heel groot nadeel is. Het gras groeit zo hard nu dat we serieus moeten gaan maaien, wat weer niet zo handig is als je geen cent hebt en alleeen een grasmaaier die het niet doet. Woensdag heeft gerard alles plinten in de kamer klaar gemaakt.dat lijkt nu ook weer goed.

Donderdag morgen vond Gerard bij Bo tussen zijn voorpoten op zijn borst een dikke bult. Ik ook kijken. Nou hij was erg dik. De dikte van een vuist zo ongeveer. Het was mij nog niet eerder opgevalen dus voor de zekerheid maar een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Vanmioddag bij de dierenarts bleek dat Bo een enorme ontsteking had. Toen de dierenarts er een spuit in stak om te kijken of er rommel uit de bult kwam. Had ie binnen no time de spuit vol. Dussssss.

Bo daar gelaten voor een kleine operatie, want je kan die hond er toch ook niet mee door laten lopen. Het deed hem al zo zeer. En de huid was zo rood. Een groot voordeel van de narcose die ze hier gebruiken is dat ie terug gedraaid kan worden. Dus operatie gedaan narcose er uit. Betekende dat ik van 3.30 pm tot 5 pm moest wachten. Het had voor mij geen zin om eerste terug te gaan naar huis. Dus heb ik besloten eens te vragen naar beschikbare functies in het hotel wezen. Bij de eerste de “ holiday inn” moest ik een heel formulier invullen met allerlei ingewikkelde vragen. Ik heb gezegd dat ze mijn cv maar moesten lezen.plus dat het er een donkere niet aantrekkelijke boel was.

Na het formulier te hebben ingevuld ben ik naar de overkant van de weg gegaan naar de “EXECUTIVE ROYAL INN (klik naam voor hun website) ” . Toch makkelijk als alles zo dicht bij elkaar zit. Daar aangekomen in de grote hal met bar en restaurant en weet ik wat nog meer, man wat een luxe, moest ik even wachten en kwam de manager er aan. Hij nam me direct mee naar zijn kantoor en las mijn cv door. Binnen 10 minuten was ik aangenomen voor werk aan de front desk. Ofte wel mensen in checken etc. Maandag 3 uur beginnen..

Na mijn solicitatie ..hahahahaha… ben ik terug gegaan naar de dierenarts waar ik nog een half uurtje moest wachten tot Bo weer een beetje was bijgekomen. Uit eindelijk konden we naar huis. Nu thuis is Bo zo duf als een joint rokende garnaal. En heeft geen zin in eten of zelfs op staan. Hij heeft een drain in de ontsteking gekregen die minstens 4 dagen open moet blijven. Awww.. dus wordt het verwennen geblazen. Worstje, kaasje, anders lekkers….etc..

Dit was zo ongeveer het weekverhaal voor deze week..

Groetjes..

Christel.

2 opmerkingen:

 1. Heeeeeeej....Christel!!!! Super!!! Van Harte Gefeliciteerd met je baan!!!! Laat maar horen na je eerste dagen hoe het bevalt.

  Gerard, wat jammer dat je George hebt gemist....da's muzikaal balen.

  Een dikke knuffel voor Bo, hoe zou hij daaraan gekomen zijn aan die ontsteking? Wondje met vuil erin ofzo? Nou ja, als het maar weer over gaat. Wat zijn ze zielig dan hè....net bij de dierenarts weg.

  Groetjes,

  Chevy, Tink, 0 & Mad-dog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je baan!! Kun je er inmiddels iets zinnigs over zeggen?
  En is Bo alweer helemaal opgeknapt?

  Hahaha, jouw verhaal over die show (zittend en helemaal achter in).... dat herken ik ;0).

  Groetjes,
  Ankie.

  BeantwoordenVerwijderen