zondag 4 november 2007

HET SNEEUWT!!!!!!!!!Hier eindelijk weer eens een berichtje van mij,
volgens Christel werdt het hoog tijd dat ik ook weer eens een verhaaltje schreef omdat 80% door haar is gedaan..
Eigenlijk valt er niet zo heel veel te vertellen omdat ik voor mijn gevoel gewoon weer aan het werk ben. Het grootste verschil met het rijden hier t.o.v het rijden in Nederland is de totale afwezigheid van ander verkeer, er rijdt wel wat rond maar dat mag geen naam hebben.
Maar goed,eindelijk vond men bij Westcan dat het verantwoord was om mij alleen op pad te sturen,wat volgens mij al 3 weken eerder had gekund,maar ja....
De laatste driver trainer moest mij leren hoe ik met een vracht
hout moest rijden en nog belangrijker..vastzetten met spanbanden

Aangezien de "beste" man in de veronderstelling verkeerde dat ik van m'n leven nog geen vrachtwagen had gezien laat staan een spanband
vond hij het raadzaam om mij ieder aspect hiervan bij te brengen.....
Nadat ik hem tot drie keer toe had verteld dat ik best in staat was om een spanband over een auto te gooien en het had laten zien,was hij nog steeds niet overtuigd. Hij bleef van mening dat ik maar een beginnertje was en behandelde mij dus
ook zo..Dit heeft precies 2 dagen geduurd en toen ben ik overgeschakeld op PLAN B.

Plan B houdt kortgezegd in dat ik middels het uiten van diverse onwelvoegelijke
woorden in diverse talen duidelijk heb weten te maken dat de betreffende persoon bij
mij in de categorie asbak met hoofdletter A viel...De boodschap kwam over..
Misschien wel een beetje te duidelijk voor zijn smaak,maar ach ,weet'ie ook meteen wat hij aan mij heeft.

Een voorbeeld: de man wilde dat ik 3(drie) thermoskannen kocht want dan hoefde ik onderweg
niet te stoppen en dat scheelde tijd...verder vond hij het maar vreemd dat ik s'avonds warm wilde
eten, hij kocht op maandag 2 gebraden kippen en daar kon hij dan mooi de hele week van eten.
Hij wilde zelfs als gebaar van goede wil wel een kippetje extra kopen voor mij,onbegrijpelijk genoeg heb ik hier voor bedankt..De sfeer werdt gaandeweg de week slechter en op een gegeven moment kwam hij op het geweldige idee dat ik nog maar een week met hem mee moest want in schakelde
niet goed volgens hem,het uur dat hierna kwam en hij reed heb ik elke keer dat hij niet 100%
schakelde hardop geteld,ik kwam uit op iets van 120 gemiste versnellingen en bij hem kwam
het stoom uit oren,neus en andere lichaamsopeningen,de rest van de rit voltrok zich in volstrekt
stilzwijgen..
Na het lossen van de diesel en het zwijgend naar het laadadres rijden vondt mister wonderful het
nodig om mij bij te brengen hoe ik een spanband moest gooien,want ik deed het vanzelsprekend heulemoal niet goed.
Ook vondt hij dat ik de banden wel wat strakker aan mocht trekken,dus toen ik de week erna follow-up trip met hem deed heb ik middels een pijp van plm.1.5 meter zijn spanbanden nagetrokken...Hij zegt nooit weer dat ik iets niet strak genoeg aantrek...De arme stumper kreeg ze niet meer los op het losadres..Aangezien tijd geld is volgens hem,was ik helaas niet bij machte hem te helpen,dus toen ik leeg was ben ik maar weg-gereden.Heb hem hierna niet weergezien maar moest wel op kantoor uitleggen wat er gebeurd was..
Het blijkt dat men op kantoor op de hoogte is van de ietwat vreemde gedragingen van deze muppet dus dat liep ook weer goed af,en heb ik eindelijk permissie om alleen te rijden..EN T WUI TIED OOK

De route zelf gaat met diesel van Edmonton naar Dawson Creek in Britisch Columbia,en dan hout terugladen in Fort St.John voor Edmonton(Wie wil weten waar het allemaal ligt:GOOGLE ze)
Het rijden is een verademing en de route gaat door de mooist denkbare omgevingen waaronder een stuk door de Rockie Mountains.Wat verder erg leuk is,is dat de auto's zijn uitgerust met satelietradio,er is zelfs een canadees soort radio Bergeijk maar dan 24 uur per dag (ik lach me de hele dag de krampen). Het is wel vreemd trouwens dat ik nu door een stuk wereldberoemd gebied rijdt(en er maar 2 uur rijden vanaf woon)en het eigenlijk al gewoon begin te vinden.

Thuis is de familie uitgebreid met twee volledig losgeslagen katjes en we hebben vandaag de eerste sneeuw gehad.Wij vonden 5 cm redelijk maar de canadezen vonden het heel erg meevallen,die gaan zich pas zorgen maken als er meer dan een meter ligt....en dat gaat gegarandeerd gebeuren,dus dat beloofd nog wat.
Voor de rest gaat alles z'n gangetje en ga ik morgen weer aan de rit voor 5 dagen,en met een beetje creatief boekhouden in m'n logboek ben ik woensdagavond lekker thuis(niks slaapt lekkerder als achter de zelfgebreide wollen onderbroek van Christel)
tot de volgende keer
Gerard.

2 opmerkingen:

 1. Gerard, Gerard,......werkelijk....we hebben inderdaad ff moeten wachten op een krabbel van jouw hand, maar kostelijk..het was het wachten waard.
  Bij die laatste opmerking moest ik warempel denken aan C. d'r oude mobieltje ....schetst een beetje een tegenhanger hè, hè, hè....(geef toe, hij is errug ver gezocht).
  Paar centimeter sneeuw, wij zijn zeker ook benieuwd naar beelden van een meter straks!!!!!

  Hartelijke groeten,

  Chevy, Tink, 0 & Maddog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb hier schaterend gezeten! Echt waar zie het helemaal voor me. Die man moet toch echt gedacht hebben dat ie met de een of andere domme boer op klompen uit Nederland te maken had. Hij zal al wel geschokt hebben gereageerd op het feit dat je niet in volendams tenue verscheen. Is nog iets om te overwegen als die mafkeutel toch nog een keertje met jou mee wil rijden. Verder helpt het vast ook om je haar lichtblond te verven. Hoe dan ook.... prachtig om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen