vrijdag 7 augustus 2009

een paar drukke wekenHallo kijkbuiskindertjes en andere lezers...

Volgens Christel werd het hoog tijd dat ik weer eens wat schreef op dit bloggeval,dus....daar gaat'ie.
Na de vakantie in Nederland(die bijzonder geslaagd was) ,ging eigenlijk het gewone leven weer verder en dat houdt voornamelijk werken in.
De planning bij Westcan wordt nogal


drastisch verandert, en hoe dat uitpakt is nog even afwachten.
Alle planning wordt sinds kort vanuit Saskatoon geregeld, en er is nu dus helemaal geen planner meer in Edmonton.
Dit werkt nog niet helemaal naar behoren,maar dat valt onder de categorie kinderziektes zullen we maar zeggen.
De laatste weken heb ik voornamelijk doorgebracht in Fort mc Murray,dit ligt ongeveer plusminus in de buurt van pak'em beet 600 km ten noorden van Edmonton,en dit is DE plek waar de olie in Canada gewonnen wordt.De olie zit hier als een bitumineuze laag in de grond,en daarom noemen ze de mijnen waar het gewonnen wordt de oilsands.Het is een vrij eenvoudig principe,kraantje schept de grond(met de olie daarin)op,gooit dit op een kiepautootje,autoootje rijd naar transportband en kiept de grond erop,transportband brengt het de raffinaderij in,alwaar meerdere enorm techisch onderlegde mensen een proces aan de gang houden om de olie van het zand te scheiden,om daarna de olie via een pijplijn naar Edmonton te pompen.
De kiepauto's zijn zgn. HEAVY HAULERS van Caterpillar en nemen per rit 400 ton mee....
en nee,er staat geen nulletje teveel,vierhonderd
Deze machines verbruiken ongeveer 5000 liter diesel in 12 uur,en dus is het zaak om de voorraadtanks vol te houden,en laat dit nu net mijn werk zijn...
De werkweken waren nogal eentonig,laden bij Enbridge (kleine dieselraffinaderij in Fort mc Kay)
half uur rijden naar Syncrude Aurora(oilsands mijn)andehalf uur lossen,half uurtje terug naar Enbridge,om weer van voor af aan te beginnen
en dit 4x per dag plus voorladen voor de volgende dag,dus spannend? neu niet echt,maar het leverd wel 80 dollar per rit op,dus je hoort mij niet klagen....
Afgelopen week ging eventjes heel anders dan verwacht...Om te beginnen stonden m'n truck en oplegger zowaar klaar in de yard(de laatste weken was of m'n truck weg of de trailers waren er niet bij begin van mijn dienst)dus nadat ik mijn onvrede hierover had uitgesproken blijkt het toch wel degelijk mogelijk te zijn om een auto voor mij te hebben op de eerste dag van mijn dienst.
Na dit goede begin werdt het eigenlijk alleen nog maar beter,want de rit ging naar Grande Cache, in"bultjebaarg'n" de Rocky Mountains,en dat vind ik een van de leukere ritten,dus vol goede moed ging Wakker op weg.De volgende rit ging naar RedDeer,ongeveer 150 km ten zuiden van Edmonton,dus even een korte tussendoor.Daarna weer terug naar Edmonton om weer te laden voor Grand Cache,dus eigenlijk kon de week al niet meer stuk.
Na te hebben gelost vlug weer trug om nog te kunnen voorladen voor de volgende dag(dat logboek is echt DE uitvinding van de eeuw,18 uur werken per dag,14 opschrijven en er nog mee wegkomen ook....ongeloveloos
De laatste rit van deze week ging naar Grande Prairie,ongeveer 500 km boven Edmonton,'s morgens op tijd gelost,snel ontbijtje erin,en rap op huus an.'s avonds om half zeven thuis.....niet verkeerd dacht ik zelf.
nou.....dat was het wel zo'n beetje,dus tot het volgende schrijfsel....

1 opmerking:

  1. Leuk filmpje, beelden vanuit de auto afgewisseld met foto's en natuurlijk onder begeleiding van een degelijk & toepasselijk stukje muziek!!!!Thumb up!!

    BeantwoordenVerwijderen