vrijdag 10 oktober 2008

nieuwe auto


Hallo allemaal,weer es een berichtje van mij Gerard.
Ik ben deze week voor het eerst 4 dagen vrij in mijn nieuwe rooster,en heb deze vrijheid meteen goed benut middels de aanschaf van een stuk automobiele geschiedenis..
Dit was eigenlijk niet helemaal de bedoeling maar goed.Even een korte uitleg over deze aankoop en wat er aan vooraf ging.
Een tijdelijk medewerkster van onze buurman en huurbaas,een meisje van 22 uit Nederland,was een auto nodig voor de komende winter en aangezien ze volgend jaar juni weer teruggaat naar Nl
moest het zo goedkoop mogelijk.Nu was ik in Nederland al redelijk bedreven in het vinden van de meest waardeloze auto's ,dus gewapend met een budget van 1000$ en een gezonde dosis goede moed gingen we op autojacht...In de krant had ik een chevrolet suburban uit 1993 gevonden voor 900 $(ja Ron,'t spul kost echt echt 2x niks hier) het machien zag er nog redelijk goed uit ook,dus dit zou onze eerste stop worden.
Toen we bijna op de plek waren aangekomen waar de chevy stond,zag ik toevallig vanuit m'n ooghoek(de linker,maar dat doet er eigenlijk niet toe)iets wat volgens mij een cadillac was..
Dus gewoon,zonder enige bijbedoeling,even de auto bekeken,en aan Astrid,dat is het meisje in autonood,verteld dat dit al jaren een van m'n droomauto's is.
Al kijkend en pratend(zij von 'm ook schitterend)kwam de eigenaar naar buiten en vroeg of we geinteresseerd waren.Ik zei dat deze voiture veel te duur was voor ons,en dat ik gewoon even was gestopt om hem te bekijken.Hierop antwoorde de man dat hij 2000$ vroeg en er was te onderhandelen,hij ging verhuizen en moest van het ding af,het bleek dat z'n vader de auto nieuw had gekocht en dat hij(de zoon) de auto had geerfd na het overlijden van de ouders.De wagen had de laatste 27 jaar in de garage gestaan,en werd slechts een keer per jaar gestart om een rondje te rijden om hen gangbaar te houden.Na telefoonnr's te hebben uitgewisseld gingen we weer naar huis,waarbij ik de reistijd gebruikte om een overtuigend verhaal te bedenken voor Christel,waarom ik absoluut deze wagen nodig was,Het bleek dat Astrid dezelfe mening was toegedaan over de onmisbaarheid van een klassieker,dus binnen 5 minuten verdubbelde het budget en was de beslissing gemaakt om tot de koop over te gaan.
Thuis aangekomen vertelde ik laaiend enthousiast aan Christel wat we gevonden hadden,wat werd beantwoord met:NEE HE NIET WEER!!!!!(ze heeft nog steeds visioenen van m'n laatste stuk of zes "auto's"in nederland en de hoogstaande kwaliteit ervan hahaha
Maar om een lang verhaal nog langer te maken......Er staat dus een Cadillac op de inrit van huisje weltevree,Astrid heeft hem gekocht,gebruikt hem tot ze weer naar Holland gaat,en daarna is'tie van mij.
even een paar gegevens voor de geinteresseerden onder U(en wie is er nu niet geinteresseerd in een Cadillac?)
Het is een Cadillac Coupe de Ville bouwjaar 1972,472Cu inch V8(das 7,7 liter)360 pk,groen metalic,groen lederen int.werkelijk alles electrisch,en alles werkt.Het interieur is in nieuwstaat,alleen de lak is niet alles meer,maar dat is logisch in een droog klimaat.
Het verbruik is ongeveer 1 op een emmer,maar hier rekend men in miles per gallon,heb ik vrij vertaald naar "smiles per gallon"dan doet het minder zeer in de portomonnee.

2 opmerkingen:

  1. Jeetje wat een auto zeg. Zou er niet in durven rijden. Wat een omvang. Maar goed dat Canada ruim van opzet is. Maar eerlijk is eerlijk hij (of zij) ziet er heel mooi uit. En wie weet gaat Astrid toch wel eerder terug naar Holland. ha ha liefs uut Pekel. Linie. (volgens mij komen jullie in dec. naar de Waterputten)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweeeeeeldig, wat een slagschip hahahahaha.
    Nou dat zijn er dan vast 3 van de 8 hè (wink).

    BeantwoordenVerwijderen