vrijdag 17 oktober 2008

GELAND

3 weken geleden hebben wij onze paspoorten op moeten sturen naar Seattle voor onze Canadeese visa. De paspoorten werden binnen een week terug gestuurd met een aantal papieren die door een douane beambte moesten worden getekend en gestempeld. Wij dachten dat wij hiervoor naar de grens moesten, om officeel het land weer binnen te komen.

Dus vol goede moed gingen wij afgelopen woensdag met lunchpaket en al op weg naar de grens. Dit is 6 uur rijden, via Calgary naar Lethbridge en dan nog 100 km door niks. Om aan te komen bij een grenspost in nog meer niks.

Bij de grens is het een enorm geemmer om Amerika binnen te komen, sinds 9-11 zien ze iedereen aan voor terrorist en alle bagage als potentiele bom. Dusssssss...na een half uur in een rij van 3 auto's te hebben gewacht, konden we naar binnen komen om wel geteld 1 dom formuliertje te krijgen dat we niet verder de USA in wilden en direct terug gingen. zucht. 1.5 uur verder en 1 lullig stempeltje rijker direct omgedraaid na de betonnen afzetting, en hup Canada weer in waar we nog een uur konden wachten voor we aan de beurt waren. Zegt die goede man achter het burootje " wist je wel dat je deze formulieren in iedere grote stad had kunnen afhandelen, Edmonton (15 minuten van huis) dus ook. Maar ik weet het ook nog maar een uur".
En bedankt..voor niks.
Maar goed alles bij elkaar waren we rond een uurtje of 4 in de middag officeel GELAND. of te wel we hebben onze permanente verblijfsvergunning. en een reis van weer eens 6 uur voor de boeg.
De volgende dag zijn we voor een nieuw sofinummer naar Canada place gegaan en is alles nu in kannen en kruiken.(Canada Place is een soort provincie huis, waar alle officiele dingen geregeld moeten worden).

Verder een kleine nieuwigheid. Ik zit weer eens zonder werk.
Ik werd afgelopen dinsdag gebeld dat het werk was veranderd bij de silo bouwer en dat hij mij niet meer nodig was. hmmm. Goed voor mijn rug, slecht voor de portemonee.
T is weer tijd voor banen jacht. hoera......

buiten dit nieuws draait alles gewoon door en gaat het hier wel lekker. Het weer is nog prima. Het wordt kouder, wat je ook wel mag verwachten in deze tijd van het jaar. maar de winter laat nog even op zich wachten. En dat vinden wij heus niet erg.

Christel en Gerard.

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd. Nu dus officieel canadezen. Of heb ik het niet goed begrepen. Liefs, Linie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach........kastje muur bestaat ook in Canada!!!!
  Stel je eens voor wanneer dat niet het geval was........kregen jullie vast ontzettende heimwee naar NL-se papier rompslomp.
  Maarre....fijn dat het eindelijk allemaal voor elkaar is. U zijt geland!!

  Greetings from E.(c).T. & friends

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gefelicteerd nu officieel dus canadezen hihihihihi groetjes alfred en marja uit pekela

  BeantwoordenVerwijderen