zaterdag 3 mei 2008

voorjaar

hopen we..

iedereen die gestemd heeft hartelijk bedankt.
we blijven zeker doorgaan met posten. Niet alleen is het voor jullie leuk om onze verhalen te volgen.Voor ons is het ook een leuk dagboek.

Het weer is aardig goed op het moment..vanmorgen toen ik om 6 uur wakker werd scheen het zonnetje al..de afgelopen week hebben we nog wel een paar dikke regen buien gehad. Dat is beter dan nog meer sneeuw. de temperaturen lopen nu op. eindelijk.de vogeltjes zijn druk, en de eekhoorns makken lawaai voor 10
sinds afgelopen maandag de 28ste april hebben we nu beide een werkvergunning.Die van Gerard is verlengt tot 2010. en die van mij is gewoon nieuw..WHOOHOO eindelijk heb ik zelf weer de vrijheid om te gaan werken.Nu op jacht naar een baan. Dit weekend is in Leduc de jaarlijkse Rodeo. Op zich is dat wel erg leuk om te zien..rijden op stieren enzo, maar om nou alleen heen te gaan.hmm ik bedenk me er nog wel even op. Gerard komt zondag avond weer thuis. en is dan 3 dagen vrij. Hij en ik denk dat de fout het meeste bij mij vandaan komt, heeft zijn schema een beetje in de war gehad en had een zondag te veel vrij volgens zijn rooster. Nu vinden wij dat niet bijzonder erg. Maar Gerard's oh zo geliefde (NOT) planner kon er niet goed mee omgaan. Zij belde zondag's vlak voor we naar de kerk zouden, waar Gerard bleef. Gerard legde het probleem uit.en zei dat hij in plaats van woensdag dinsdag wel weer op het werk zou komen. dan klopte in iedergeval een schema weer. Welk schema dat dat was..tja..onze eigen. Dinsdags op het werk aangekomen bleek de "OH zo geliefde" planner ineens NIETS meer te weten en kon gerard weer naar huis gaan.officieel was het zijn laatste dag vrij.Het hoogst irritante in dit verhaal is dat de planning alle vrijheid heeft op hun manier om met chauffeurs te sollen en roosters te veranderen als het hun beter past. maar OOHH wee als een chauffeur dit zelf "per ongeluk" doet.
Nou ja Gerard is weer terug op zijn oude rooster nu..en het komt voor over 2 weken ook wel goed uit. dan hebben we op zijn laatste werkdag 'savonds een concert van George Thorogood..

met de honden gaat alles uitstekend. Het wordt voor Caelan tijd dat ze een beetje wintervacht verliest. Zij wordt bij het spelen met het favorite speelgoed "de BAL" zo warm dat er momenten zijn dat ik haar onder de tuinslang zet en haar met water afkoel. Zij die erg veel van water houdt, maar een hekel aan de tuinslang heeft vind dit erg fijn. Bo maakt zich niet zo druk.al speelt hij wel vaak mee. Afgelopen dinsdag toen gerard weer thuis kwam heeft hij een boomstronk uit de grond gehaald. die zat hem al tijden in de weg, en door wat er was gebeurd moest hij even zijn agressie botvieren op de boom..Niks mis mee.. alleen duurt het een poosje voor zo'n dikke stronk opgebrand is.natuurlijk is bij het kampvuur de hele familie aanwezig en uit eindelijk ook een paar worstjes op een spies in het vuur..lekker braden die handel.Bo vind dit zo geweldig dat hij het liefste met de neus op de worstjes zit, en het niet kan afwachten tot ze klaar zijn.

De katten waren de afgelopen week een paar dagen niet te genieten, het was slecht weer. maar nu het weer is opgeknapt komen ze zo ongeveer dagelijks aan met 2 of 3 muizen elk.
Over ongeveer 2 weken gaan beide katers naar de dierenarts en worden ze gecastereerd.op het moment hebben ze het beide het voorjaar in de bol. zo erg dat ze elkaar in het nekvel bijten en een ritje gaan maken.. als ik niet beter wist zou ik zeggen dat ze beide homo waren. Vooral Hobbes is een monster. dus daar moet maar iets aan gedaan worden, voor ze wel het idee krijgen verder te kijken dan alleen onze tuin.

dit was het wel voor vandaag.

C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten