woensdag 30 januari 2008

Diepvries

Vorige week ben ik Christel aan het shoppen geweest met Anna-Marie in Edmonton.
Dit was natuurlijk maar wat mooi omdat we beide winkels wisten met bijzondere dingen...nou ja bijzonder..niet echt want de dingen die de winkels verkopen zijn voor ons redelijk normaal..maar voor de doorsnee canadees exotisch..denk aan metworst,normale Gouda kaas en boerenkool..Voor mij normaal en erg lekker, voor Anna-Marie bijzonder, aangezien zij van Zuid-Afrikaanse afkomst is. In Ben's Meatmarket ( de nederlandse import winkel) heeft Anna-Marie dan ook de nodige inkopen gedaanen ik mijn nu al standaard dingen. Daarna zijn we naar de Afrikaanse importwinkel geweest wat voor mij natuurlijk allemaal nieuw was en alles leek erg lekker..dus ook daar maar de nodige inkopen gedaan..Bij Betty's Boerewors (bijna nederlands) de nodige vlees inkopen gedaan en een afspraak gemaakt met de eigenaresse voor een bakkie koffie.. Verder natuurlijk nog een paar kleding winkels onveilig gemaakt en ontdaan van een aantal in de aanbieding zijnde kledingstukken. Waar wij wel erg blij mee waren omdat het ook nog daad werkelijk in onze maat was.
T' was al met al een geslaagde dag..

In het weekend werd het koud.....zeg maar eerruuuggg koud heeel erg koud..
het is hier al vanaf november wit en nog maar 1 dag boven 0 geweest sinds die tijd.....maaarrrrr...sinds zondag zijn wij getroffen door een poolfront..deze begon zondag met een blizzard, dit houdt in heel veel wind, heel veel sneeuw..en heel erg koud..
serieus koud..zo koud dat de thermometer -40C aangaf..deze hing uit de wind.. met windchill factor(zoals ze dat hier zo mooi omschrijven) is dat dus -50C zo ongeveer plus minus in de buurt..
Naar buiten was geen optie meer of je loopt er als michelinemannetje bij en zelfs dan nog ben je binnen 10 minuten weer lekker binnen want je wangen/neus/oren/vingers/ eigenlijk alles wat niet goed ingepakt zit bevriest je je onder de handen..

Zelfs de honden krijgen in deze temperaturen last van de poten, al willen ze het niet toegeven, ze hinkelen wel vaak door de bevriezingen tussen de tenen.
Ik heb maandag even een kopje hete water de lucht in gegooit om te zien wat er mee gebeurd..en raar maar echt waar..voor het ook maar de grond raakt is het gewoon sneeuw..

Gerard heeft het ook niet zo heel erg naar de zin gehad, liep tijdens het laden en lossen als een terrorist in het rond getooid met bivakmuts en 3 lagen handschoenen, en dan nog verkleumen. Dit stond niet in de brochure van Canada toen we gingen solliciteren.
Maar hij heeft het weer overleeft en is zonder bevriezingsverschijnselen weer thuis gekomen
(hier reken ik geestelijk gedrag niet mee, want volgens mij zijn er zeker 50 hersencellen afgevroren, en had er om te beginnen niet al te veel,tenminste hij gebruikte ze niet)

Nu kan ik zijn belevenissen wel op gaan schrijven maar ik denk ondanks bovenstaande dat hij zelf beter is in het verwoorden daar van.... dus laat ik dat maar aan hem over..

ps voor info over de weersverwachtingen al hier klik hierEdmonton weather

Christel

1 opmerking:

  1. Hoi Christel en Gerard,
    He, he, nou dát had wat 'vouten in oarde' om dit bericht te plaatsen. Digibeet die ik ben.....Maar goed: Ik kreeg de tip van Linie dat jullie een blog hebben waar ontzettend leuke verhalen op staan... nou daar heeft ze heel erg gelijk in gehad. Man, man, ik heb zondagmiddag zo'n anderhalf uur zitten lezen. Vanaf t begin tot DIEPVRIES. Geweldig gewoon om jullie te zien en alles te lezen. Ik volgde tot nu toe steeds willemien op Curacao (kon ook zo geweldig haar verhaal vertellen), maar vanaf nu ga ik regelmatig even op het Wakkersblog kijken.
    t ga jullie goed (dat zie ik zo wel). k Hoop gauw weer een nieuw avontuur van jullie te lezen.
    Groeten uit New Salt Lake...haha oftewel: Nieuwe Pekel A

    BeantwoordenVerwijderen