donderdag 13 september 2007

overheid, theorie en auto


Hallo allemaal,

Het is weer mijn beurt om een stukje te schrijven..
T is eindelijk zover, ik hoef Gerard niet meer naar het werk te brengen. Niet dat ik het heel erg vind dat wel te doen, maar het kost te veel benzine en ik ben wel erg veel aan t heen en weer scheuren dan..ongeveer 3 uur per dag als het verkeer mee zit.
Op het internet autotrader.ca had ik het weekend een leuke auto gevonden..(ohh das niet helemaal de goede volgorde.. even opnieuw.....)

We waren al opzoek naar een auto en we hadden al wat rondgereden toen we in Camrose een leuk model auto vonden.. een Chevrolet Tahoe..voor niet al te veel geld en uit 2001..wauwww.. we zijn eerst maar weer naar huis gereden en daar ben ik op autotrader gaan zoeken..we wisten inmiddels wat we een leuke SUV vonden dus dat scheelt..en op deze site stond een zelfde auto uit het zelfde jaar maar de buitenkant zag er naar mijn idee een stuk beter uit..
Het heeft even geduurt voor we eindelijk er toe kwamen om naar Drayton Valley te gaan om hem te bekijken..want eigenlijk hadden we ook al wel een pick-up truck gevonden en die was iets dichter bij huis..
Drayton Valley is toch dik 100km rijden. Maar als je in dit land iets wilt moet je er een aantal km voor over hebben,,
Dus Maandag toch maar naar Drayton Valley om te kijken..aangezien je met een foto niet kan proefrijden en we zijn Harry Potter niet he...Gerard heeft in de auto gereden even de weg op en neer,., ik er braaf naast knopjes test en de sunroof..
en binnen 30 minuten was ie van ons..

En lux dat dat ding is.... pfff ..hebben nog niet eerder zo'n luxe auto gehad..
even denken wat zit er op....
alles electrisch.. dus de ramen de sunroof de spiegels de stoelen voorin,.
de spiegels zijn verwarmd.. das wel lekker voor de winter..geloof dat de stoelen dat ook zijn..
natuurlijk zit er airco in .. t is een 4x4 maar is ook te verzetten naar 2x4 of automatisch...
eum cd/cassette/ fm/am..alarm systeemvia sateliet..dus als er iets ergs gebeurd druk op de knop en de hulptroepen komen er aan..de radio is op een andere zender te zetten door mensen achterin zonder voorin te veranderen.. enzo....pure luxe...

Gelukkig is onze verzekerings maatschappij erg snel en we konden binnen 5 minuten naar de registry om hem op onze naam te zetten.. Dit was wel even stress omdat die om 5 uur dicht ging en wij er om 4 voor 5 aan kwamen racen.. maar alles gelukt binnen de tijd en op weg naar huis in 2 auto's.. Dit scheelde toch een extra 200 km rijden als het niet was gelukt..

Dinsdag heb ik besloten dat het toch maar eens tijd werd om mijn auto theorie te gaan doen..
met heel veel tegenzin want deze mensen zijn niet zo snel als het op extra papier werk aan komt.
Ik moet overal kopieen van hebben en vertalingen en eigenlijk nog meer dan Gerard omdat ik geen social insurance nummer heb hier..en dus eigenlijk niet besta in Canada.
Alles bij elkaar geraapt...
1x paspoort
1x Gerards paspoort inclusief workpermit
1x eigen rijbewijs
1x kopie rijbewijs plus officiele vertaling
1x kopie huwelijks acte plus officiele vertaling
1x bewijs dat je hier ook echt woont.. dus de gas rekening maar meegenomen..

Het duurde al met al een poosje maar uit eindelijk mocht ik mijn theorie doen.
Ik natuurlijk zo zenuwachtig als de pest na al dat wachten en gedonder..
Ik ben dus ook de eerste keer gezakt.. er waren een paar vragen die ik echt niet wist maar ook erg vaak dat ik de vraag echt 3 keer bijna hard op moest oplezen om te snappen waar in hemels naam het over ging..... bah..dan valt ineens op hoe het met je engels is gesteld.

Maar goed.... we laten ons niet zomaar kisten en dus 'savonds maar aan de studie en de volgende morgen ook nog lezen , lezen, lezen..
'Smiddags direct weer examen gedaan en met 2 foutjes geslaagd.. he he..
maar nu mag ik niet rijden tot ik mijn praktijk heb gedaan want ik heb net als Gerard ook mijn Nederlandse rijbewijs in moeten leveren.,... snik..dat doet best even pijn..

We hebben ons nu ook een BBQ gekocht... best een grote voor maar $99 tja die kan je niet laten staan als je in BBQ-COUNTRY woont..

Steve en Robin hebben dinsdag lekker bij ons gegeten dat was erg gezellig .ohh wat ben ik blij met de nederlandse dingen die je hier in sommige winkels kan kopen... we hebben lekkere eigen gemaakte Bahmi gegeten.. en als er hier iemand is die wil weten hoe die smaakt dan heb je 2 mogelijkheden... Kom hier maar heen en ik ga koken en anders vraag mijn moeder maar...hahahaha..

Gerard verteld zijn verhaal in het weekend wel weer... die arme jongen moest er vannacht om 2.30 am al uit...in dit geval had ik het wel erg gevonden als ik hem had moeten heen brengen eerlijk gezegd....

groetjes
Christel

1 opmerking:

  1. Hey Wakkers
    Mooi om te lezen dat jullie je lekker aan het instaleren zijn daar.En nu maar hopen dat je het rijbewijs snel haalt dan kun je ook weer zelf op pad.
    Hoe staat het eigenlijk met de " mobile woning " van die oudere man,is dat nog doorgegaan of hebben jullie iets anders gevonden?
    Nu hopen op een lange nazomer en veel bbq. groetjes Henk.(mooie kar btw)

    BeantwoordenVerwijderen