woensdag 8 augustus 2007

visite en dagje uit

Dag luitjes
Zo zo het is al weer een paar dagen geleden dat we hier hebben gepost. We beleven ook niet iedere dag spannende dingen.

Afgelopen weekend hebben we onze eerste visite gehad.. mijn oom en tante uit Abbotsford,BC
Dit was heel gezellig en erg prettig om even een beetje te praten over de voor ons onbekende dingen en over de gevoelens van hoe het gaat bij emigratie etc.
Verder hebben we met hun een middagje gespendeerd in een Buffel park ten oosten van Edmonton. man man wat zijn dat grote beesten..en dan te beseffen dat je eigenlijk tussen ze door rijdt zonder dat er een omheining is..


En dan een wandeling van een uur maken en weten dat je eventueel een buffel op je pad tegen kan komen, of een eland Wapiti(groot hert) of een Coyote.. De laatste zijn we wel tegen gekomen maar de Coyote liep huilend verder pffff..

maandag en dinsdag hebben we het rustig aangedaan en woensdag zijn we naar Drumheller gegaan. zo'n 3 uur zuid-oost rijden binnen door..
Onderweg kwamen we door Stettler. Hier is het start punt van een rondtoer mogelijkheid met een oude stoomtrein....een erg mooie trein.
Drumheller staat bekend om zijn Dinosaurus opgravingen.
en known for the largest dinosaur on the earth..haha..

hier hebben we een wandeling gemaakt bij oude kolenmijnen..in een hele mooie omgeving.Na de wandeling zijn we weer een eindje gaan rijden, want zonder rijden kom je hier niet zover..

tot we bij de HOODOOS aankwamen.
Dit is toch altijd weer een bijzonder iets om te zien en erg bijzonder dat het er in deze tijden nog staat want het is net zandsteen..je wrijft het zo stuk..

Dat hebben we maar niet gedaan en zijn braaf weer naar huis gegaan
totaal aantal km in deze paar weken hier..5000..valt wel mee...
Gerard moet zaterdag rijexamen doen ..we gaan er van uit dat hij het haald en dan begint volgende week maandag zijn training bij westcan voor zijn vrachtwagen rijbewijs en de airbreak test en andere cursus dingen totaal duurt dat ongeveer een week of 4..nou zijn rijbewijs is als het goed is eind volgende week wel geregeld..en dan nog een paar weken met iemand mee..en dan mag hij alleen...
alles gaat achteraf toch nog best wel snel ondanks de drie weken vertraging met werken..maar aan de andere kant waren die weken met zijn tweetjes toch ook wel erg lekker..
nou toedels maar weer en tot de volgende blog..
Gerard en Christel
Bo en Caelan

1 opmerking: