dinsdag 20 oktober 2009

weer eens iets andersAfgelopen Zondag zijn we even wezen wandelen met de honden bij Coallake. Dit is een auto rit van 2 minuten bij ons vandaan. Dus eigenlijk niet nodig, maar in verband met de honden van de buren gaan we toch maar even met de auto om ellende te voorkomen. Bo is niet de makkelijkste met andere reuen.
Het was een heerlijke herfst dag met de nodige zonneschijn.
Bij het meer aangekomen konden de honden zich natuurlijk weer eens niet beheersen en zaten direct in het water.Omdat het het afgelopen jaar zo droog is geweest moeten ze eerst door de nodige modder baggeren om er te komen. <Nadat ze het water in waren gerend was het feest nog niet voorbij. Na wat graven, spelen en rollen in de modder waren de honden te vies om aan te pakken.
En was het weer tijd om verder te lopen.
genietend van de bossen en het mooie weer en de omgeving zijn we terug gelopen naar de auto.Vlak voordat we aan de wandeling begonnen vonden de heren Harry en Gerard een niet afgeschoten kogel of hoe je t ook wilt noemen, waren tijdens te wandeling aan het bedenken hoe ze daar het leukste effect uit konden krijgen. Er met een steen op slagen of het ding met de windbuks te laten knallen.Het laatste was bij thuiskomst het geval. De windbuks werd gepakt en vanaf ons dek hebben ze meerdere pogingen gedaan om het ding te raken. Dit bleek te moeilijk te zijn en is Gerard dichterbij gaan staan.Uit eindelijk is het toch gelukt.

Terwijl de heren aan het schieten waren zat ik mij af te vragen wat onze rode kater had gevonden. Hij was druk aan het spelen maar niet zoals hij normaal een muis voorziet van de nodige vlieg uren. Dus voor de zekerheid ben ik maar gaan kijken.
Het bleek dat Tijgertje helemaal in de ban was van een slang. En met slang bedoel ik niet de huis tuin en keuken slang. Nee het was een zoals ze hier noemen Garter snake.
Deze slangen komen in deze omgeving voor. Vorig jaar hebben we tijdens een wandeling een keer eentje gezien, maar verder nooit weer tot nu dus.

Aangezien wij het niet zo op slangen hebben, gevaarlijk of niet, hebben we Harry gewapend met rubberen handschoen er achter aangestuurd.
Dit was voor mij natuurlijk wel weer een moment van, oh snel de camera er bij en een paar foto's maken.
De slang kan gelukkig geen kwaad en we hebben ons er dus een poosje mee vermaakt. Je ziet toch niet iedere dag die beesten.4 opmerkingen:

 1. Whaaaaaaaaahahahahaha....arme slang!!

  Oh ja, en van die moddervreters kennen we d'r hier ook nog wel 2 (lol).

  :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ups,,,foutje,,,,hallo daar,,,hier ff een krabbeltje uit veendam. Wat weer geweldige foto's. Maar ik heb een vraagje,,,christel heb jij toevallig nog mooie natuurfoto's,eentje die echt uniek is of zo,,,,ik heb namelijk een tuinposter gewonnen en wil graag een mooie foto uit jullie land daar op laten afdrukken en aan de wand hangen. Ik wil hem laten afdrukken of in sepia of zwart wit. Weet ik nog niet..dussssss,,please send me some nice pictures,,,,tenmiste als je dat wilt doen. Wel origineel formaat aub. Zou harstikke tof van je zijn.

  Groetjes en een dikke kus Siena and the rest of the family.

  xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, en van die moddervreters kennen we d'r hier ook nog wel 2 Yessss....mantab...

  BeantwoordenVerwijderen