maandag 23 februari 2009

The sky is the limit.( voor Gerard wel)


Wakker zoekt het hoger op.(meter of 10, als ie mazzel heeft).

Na rijp beraad van ongeveer 5 minuten, besloot Gerard dat wij niet langer zonder vliegtuig konden.
Aangezien ik (Christel) de hele dagen in de weer ben met vliegtuigen en altijd vol enthousiasme vertel hoe geweldig die piloten zijn, kon hij niet langer achterblijven en besloot hij zelf ook piloot te worden. Geloof mij, hij kan nog heel veel leren van Sully Sullenberg( voor degene die nu nog niet weten wie dit is...Google is the answer). Niet gehinderd door enige kennis is meneer naar Edmonton gegaan en heeft zich daar een vliegtuig aangeschaft. Toen ik niets vermoedend thuis kwam stond hij, blij als een klein kind met een snoepie, met een piepschuimen vliegmasjien op de keuken tafel, blij naar mij te grijnzen. Zijn eeuwige motto: " zo moeilijk kent nait weez'n, ander'n ken't ook." moest dus ook meteen in praktijk worden gebracht, en zonder enige vorm van voorbereiding togen wij gepakt in warme kleding ( de winter is nog niet over) er op uit richting het weiland. Ik zei de gek had de eer om het gevaarte de lucht in te gooien, want ja starten vanuit de sneeuw is iets te veel gevraagt. Oh en ja het stabilisatie systeem ben je ook echt NIET nodig als je voor het eerst dat ding de lucht in wilt hebben. ( want zonder dat systeem ken ie meer. Gerard's woorden)


Al met al na veel heen en weer gesjouw, tussen de koeien door zelfs, kon ik meneer de piloot er van overtuigen dat het stabilisatie systeem er niet voor niets op zit. inmiddels begon het piepschuimen geval de nodige storingen te vertonen.wat waarschijnlijk kwam door een opeenhoping van sneeuw, vooral bij de motor..
Na een laatste waarschuwing ging Gerard toch maar accoord met het aanzetten van dat voorgenoemde systeem.....
helaas een beetje laat...

de storingen kregen de overhand en de schades begonnen meer te worden dan een los stickertje.
dus maar weer naar huis gegaan, om de nodige reparaties te verrichten. Wat volgens Gerard een gedeelte van de hobby is..(Altijd zijn antwoord klaar , die gek).
Na dat ik de gebruiksaanwijzing uit de oud papierbak had gehaald, bleek dat het ding is uitgerust met een anti crash systeem....(niks van gezien) Meneer had het blijkbaar niet nodig..
De foto's spreken voor zich.


1 opmerking: