donderdag 12 juli 2007

Eindelijk is het zover


Hallo allemaal,
We zitten al weer 2 dagen in canada..
Vrijdag 6 Juli zijn we aangekomen..
En na een lange vlucht hebben we gisteren niet al te veel gedaan behalve rond kijken en een aantal dingen kopen. Hier werd ons ook pas echt duidelijk hoeveel we eigenlijk van dit land weten, en dat het wel even wat anders is dan vakantie wanneer alles leuk en aardig is. Als je nu boodschappen doet valt je pas op dat je zelfs een wok olie nog niet kunt vinden en blij bent om iets als het woord `maggi` dat in de schappen staat. Of konimex..
Denk dat de demotivatie deze eerste dag vooral kwam van de jetlag en erg lange dag.
Vandaag 8 juli gaat het al weer een stuk anders. Wel vroeg wakker door de jetlag maar veel beter gemotiveerd om van alles wat uit te zoeken.

En ondanks dat het zondag is zelfs een auto gekocht.een chevy venture uit 2001
... bij een auto dealer die ook bereid is ons te helpen met andere dingen dan alleen een auto te verkopen.De mensen zijn zoals ons bij anderen ook is opgevallen heel bereidwillig om voor hun onbekenden mee te helpen bij het zoeken van dingen hulp te bieden bij voor hun normale dingen maar voor ons zo onbekend als je maar kan bedenken.
Onze droom van een hele grote cadillac word wegens hoge verzekerings kosten voor ons als “newbees “ in dit land maar even uitgesteld.
Wel moeten de normale dingen zoals verzekeringen en bankrekening nog geregeld worden maar dat is voor morgen.

De honden hebben net als ons hun regelmaat nog niet gevonden en zijn op de gekste momenten super actief of erg moe.. Zij hebben zich geweldig goed gedragen in het vliegtuig en waren blij, nou blij is te zacht uitgedrukt.. over enthousiast ons weer terug te zien.


Maandag 9 juli zijn we aan de slag gegaan om het een en ander te regelen. Zoals een Sofi nummer ..zonder dit nummer besta je niet in canada dus begin je ook niets bij wat voor instelling dan ook.De wachttijd viel reuze mee en binnen de kortste keren was dit geregeld..
(toch lekker als je thuis al het een en ander hebt voorbereidt.)
Verder allerlei instanties gebeld om te zorgen dat we een telefoon aansluiting krijgen en TV en kabelinternet plus ook nog eens de registratie van ons dat wij natuurlijk graag gebruik zouden maken van gas en electra.. dus al met al druk druk druk... en de dag vliegt weer om.. ’s avonds nog even met de honden wandelen en op tijd naar bed..

achter ons huis
Dinsdag morgen een afspraak bij de cibc bank voor het openen van een rekening.. ’t is wel haandig om hier ook wat geld voor handen te hebben. En daarna naar de auto garage alwaar we bijna de hele middag kwijt waren aan het regelen van de verzekering en de tenaamstelling ( krijgen van een nummerbord) Gelukkig dat Sandra (de autoverkoopster) ons hierbij mee heeft geholpen..anders waren we nu nog bezig geweest. Na een aantal telefoontjes naar de desbetreffende verzekerings maatschappij gereden ..
Deze zitten in Wetaskiwin plm 30 min van leduc..zuidwaarts..
Ook hier ondervonden we alle mede werking en begrip. Het is nog steeds bijna niet te geloven .. maar ze zijn allemaal vriendelijk geintersseerd en behulpzaam.
Denk je na een lange dag nog even bij een meer te gaan lopen met je honden..blijkt dat je zelfs hier je hond niet los mag doen en..dikke koeien dat wij zijn..vergeten we de anti muskito spray..dus per persoon 20 bulten rijker..Wat een klere beesten .. het zijn turbo muggen.. zelf de honden zaten er onder.. op de terug weg maar een extra bus spray gekocht om voor de zekerheid maar een in de auto te hebben liggen...voor het geval dat......
Nu is het tijd voor een glaasje fris en dan is het weer bedtijd..
We zijn blij dat de belangrijkste dingen nu geregeld zijn en het geeft ons nu de mogelijkheid een paar dagen van het weer en het land te genieten.

1 opmerking:

  1. Ehhhrr...apart uitzicht hoor aan de achterzijde!!! he, he... wel genoeg gras voor de hondjes en de voetbal.
    Groetjes,

    Chefy & Tink, 0 & Maddog

    BeantwoordenVerwijderen