woensdag 16 april 2008

VISITE

Dinsdag 25 maart zijn mijn pa en ma in Vancouver aangekomen voor een 3 weekse vakantie
Ze zijn naar Vancouver gevlogen omdat mijn neef Kevin de zaterdag er op ging trouwen en dit nu heel mooi te combineren was, plus dat het een beetje goedkoper was dan naar Edmonton of Calgary te vliegen.

Aangezien wij zelf ongeveer 12 uur rijden vanaf Vancouver wonen hadden wij afgesproken elkaar daar te ontmoeten op vrijdag de 28ste maart.. ook ivm met Gerard’s vrije dagen die hij niet zoveel heeft als we gewoon waren in Nederland.
Natuurlijk kon ik het zelf niet laten om te zorgen dat ik bij hun aankomst wel aanwezig was.
Dit vergde de nodige voorbereiding. Oppas voor de honden voor een week. Gerard een vliegticket regelen van Edmonton naar Abbotsfort en omdat alles voor pap en mam een verrassing was kon dit niet gedaan worden via het wereld wijde net en creditcard, want die is Nederlands en mams werkt bij de bank..dus deze op het vliegveld zelf opgehaald.
’S Maandags ben ik rond 8.30 Am vertrokken richting Abbotsfort om daar rond 9 uur ’s avonds aan te komen. Dit was een dikke dag rijden en ik was blij bij mijn oom en tante aan te komen.

Dinsdags waren tante Tina en ik net op tijd bij de aankomst hal om mijn pa en ma te begroeten en te omhelzen na 9 maand zonder elkaar te zijn geweest. Bij oom Meindert en Tante Tina hebben we een leuke tijd gehad samen met een eerste Canadese trouwerij. Dit was heel erg leuk. Met natuurlijk een leuk feest na die tijd.

Gerard kwam vrijdags voor de trouwerij aan met Westjet op onze eigen trouwdag de 28ste maart. Pap mam en ik hebben hem van het vliegveld gehaald en we hebben even een paar uur genoten van een rondrit in de omgeving en een hapje eten.


Zondag ‘s morgens zijn we eerst naar de kerk geweest en vlak na de lunch zo rond 14.30 zijn we vertrokken richting Edmonton. Onderweg zag alles er geweldig mooi uit, voor al in de bergen waar nog een grote hoeveelheid sneeuw lag.

We hebben in Valemount,BC overnacht want de reis was te lang om in een keer te doen. Ik heb dat wel gedaan op de heen weg maar ik was zelf dan ook al een aantal uren eerder vertrokken. De volgende dag was het weer vroeg op en de laatste loodjes rijden. Aangezien we de hele dag de tijd hadden om thuis te komen hebben we genoten van de bergen en Jasper. Vooral mount Robson was bijzonder mooi deze hoogste berg van de Rockies in Canada was wolk vrij,

en dat is heel bijzonder.. al met al waren we zo rond een uur of 6 thuis en was het dus weer een lange dag reizen geweest.


De volgende dag was het helemaal weer wit en moest Gerard al weer voor 4 dagen aan het werk, en hebben pap mam en ik een paar dagen rustig aangedaan en wat winkels bekeken. En vrijdags zijn we naar de West Edmonton Mall geweest, of het nog de grootste overdekte winkelcentrum ter wereld is weet ik niet zeker, maar het is zeker de moeite waard om te bekijken met alle winkels en andere entertainment. Zoals een zwembad/golfslagbad met glijbanen, overdekte 8banen en andere attracties, een klein aquarium met zeehonden die 2 keer per dag een show opvoeren, en nog veel meer. En dat alles onder een dak

.

Op zaterdag hebben we het rustig aan gedaan. Gerard kwam rond een uur of 12 weer thuis, en ‘s avonds zijn we uit eten geweest met Steve, Robyn , Marten en Glenda in Edmonton. Dat was erg gezellig. Zondags zijn we naar de kerk geweest, dat was voor pap en mam ook wel leuk om mee te maken en te zien hoe de mensen zijn bij de kerk.
De week er op hebben we het op maandag rustig aan gedaan en dinsdags zijn we vertrokken richting Canmore. We zijn vanaf ons huis via Leduc naar Red Deer gereden om daar bij de Harley Davidson winkel te kijken en iets te kopen. Van Red Deer zijn we richting Calgary gereden maar bij Olds zijn we van de snelweg gegaan om binnen door (over gravel en andere avontuurlijk aangelegde wegen) uit eindelijk op de oude snelweg van Calgary naar Banff uit te komen. Deze weg zoals gezegd was niet geasfalteerd en er zaten stukken bij wat niet eens gravel had. Wel modder en smallere wegen dan in het begin van de route.. De omgeving is er trouwens wel heel erg mooi en het was ook helemaal de moeite waard om van de snelweg af te gaan en dit avontuur te doen.

We hebben overnacht in Canmore’s “ Rundle Mountain lodge” deze is namelijk dier vriendelijk en niet te duur en wij waren er al eerder geweest.
’s Avonds hebben Gerard en ik nog een wandelingetje met de honden gemaakt in de omgeving over een erg mooi wandelpad. Die wij niet helemaal hebben uitgelopen ivm gladheid en steile afgronden. We hebben het veilig gehouden


De volgende dag hebben we Banff en de Christmas store bekeken en natuurlijk Bowriver. De bergen zien er in deze tijd van het jaar bijzonder mooi uit met alle toppen bedekt in een deken van sneeuw. Aangezien we wilden proberen of de weg naar de “ Takaka” falls in het Yoho park open was en wij dus bij Lake Louise

langs kwamen hebben we daar ook van genoten. Over het meer werd nog gelopen, en aan de andere kant waren mensen de waterval aan het beklimmen.


De weg naar de Takaka watervallen was nog gesloten dus zijn we maar terug gegaan naar Banff want we hadden de “ Bowfalls” nog niet gezien. Dus deze bekeken..en die waren nog half bevroren dus dat geeft wel een heel speciaal effect. ’S avonds hebben we wat gegeten in Canmore en zijn we redelijk op tijd ons nestje ingedoken, om uit te rusten van een geslaagde dag en onze energie op te bouwen voor een lange dag rijden.
De volgende dag was het wat wit buiten en zo rond de -7c.. brr lekker fris. Doordat het zo frisjes was vond mam het wel tijd voor haar muts…….miss Marple

“ MURDER IN RUNDLE MOUNTAIN LODGE”

We zijn Via Banff richting Jasper gegaan en ongeveer op de helft afgedraaid naar Rocky Mountain House. Onderweg zijn we natuurlijk voor een paar hele mooie plaatjes gestopt en even de benen strekken is ook niet verkeerd op zijn tijd.
In Rocky Mountain house even een happie gegeten en zijn we binnen door naar Drayton valley gereden. En van Drayton valley was het nog een kleine 2 uur weer naar huis..

Vrijdags zijn mam en ik aan t shoppen geweest in de WEM(west edmonton mall) en hebben we een aantal leuke dingen gekocht voor ons zelf natuurlijk en voor anderen, bij de Winners de Zellers de wallmart en meer van zulke winkels..aangezien de winners achterin de winkel een hele leuke afdeling hebben en heel leuk beddengoed en doosjes moesten we al met al een aantal van deze winkels langs om dat te krijgen wat wij wilden hebben. En t was bijna gelukt.

Pap en Gerard zijn die dag treintjes aan t kijken geweest en bleek dat t museum van Wintaskiwin nog dicht was.. helaas pindakaas.. en hebben zij een antique winkel bezocht waar ze er achter kwamen dat er een grote antiquebeurs in edmonton was de dag er na.. dus ja ja..wij daar met z’n allen heen nadat we nog even snel bij weer een andere winners hadden gekeken en bij de Cosco een paar inkopen hadden gedaan. Ondanks dat er op de beurs veel rommel was zoals in Eelde op de rommel markt of menig andere rommelmarkt verbaasden wij ons over de prijzen van deze “ antieke” dingen.. wat een dure rommel zeg. Ik moet wel zeggen dat er ook wel leuk spul bij stond, alleen hebben deze handelaren het verschil tussen ANTIEK en ZOLDERROMMEL niet helemaal in de gaten.. maar we hebben het wel naar de zin gehad. Toen we terug waren hebben pap en Gerard een bijzonder mooie tuinset opgehaald.

Zondags zijn we naar de kerk geweest en ‘s middags hebben we een rondje in de buurt bij een valley gereden en een stukkie land bekeken wat te koop is en erg mooi maar wat wij toch niet gaan kopen op korte termijn..dus eigenlijk zaten we ons lekker te maken met niets..’s avonds kwamen Steve en Robyn BBQen en afscheid nemen van pap en mam..dit was erg gezellig en het was de hele dag bijzonder heerlijk weer.. +26c ongewoon warm.

Op de laatste maandag zijn we voor de laatste keer voor nu aan het shoppen geweest in de Winners en kwamen we er achter dat de Home sence bij de winners hoort en deze nog veel meer leuke dingen hebben. Natuurlijk konden wij het niet laten deze winkel te bekijken en vonden we een heel mooi beddenset voor pap en mam. En een heel leuk beeld.. dus al met al vonden we het een wonder dat alles in de koffers paste..dinsdag de laatste dingen inpakken en nog even zitten voordat de vlucht van Edmonton naar Vancouver om 14.50 vertrok, vertrek is nooit leuk afscheid is balen en de stilte thuis is dan wel weer even wennen.

PAP EN MAM….

HARTELIJK BEDANKT VOOR JULLIE AANWEZIGHEID

EN ALLE VERWENNERIJ

WE HOUDEN VAN JULLIE.. DIKKE KUS VAN ONS 6EN

GERARD & CHRISTEL

BOLERO & CAELAN

ROVER & HOBBES

3 opmerkingen:

 1. Heej heej!!

  Ontzettend leuk verhaal weer, jullie schrijven leuk! Foto's zijn ook prachtig..toch erg mooi hoor, al dat ijs en al die sneeuw, witte bergen, geweldig. En natuurlijk heerlijk dat jullie het hebben kunnen delen met paps en mams :D
  Nou, ik wacht het volgende verhaal af!

  Liefs, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaaaauuuww.....Christel had vast blauwe vingers van het typen na dit lange verhaal!!!! Er zaten weer hele mooie foto's bij en erg leuk om jullie reisverslag te hebben gelezen. Ik kan me levendig voorstellen dat jullie geweldige weken hebben gehad en hoe fijn het geweest moet zijn om na 9 maanden eindelijk weer eens een real-life hug te kunnen geven aan je (schoon)pa & (schoon)ma i.p.v. een virtuele.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat je ouders zijn langsgeweest. Wat een feestje zeg! Ennuh...ik vind het altijd weer leuk om wat van jullie te horen via het blog.

  PS. Meat weer on tour. Ga je nog heen?? Weet zelf eigenlijk niet of ie nog in Canada komt.

  BeantwoordenVerwijderen